Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně
4.12.2018, Jan Vítek, aktualita
Microsoft během minulého týdne představil nové ikony pro svůj moderní kancelářský balík Office a nyní plánuje udělat to samé pro Windows 10, což je celkem logický krok. Jak budou vypadat? 
Andir (749) | 5.12.20188:42
nevím co řešíte win 10 mám jak v práci tak doma, tak i win server 2016 a v pohodě stačí se s tím trochu naučit což není vůbec problém, pak jsou naopak daleko lepší než 7.
Odpovědět0  0
potooczech (345) | 5.12.20187:35
A nechtěl by spíš přepracovat Win10, aby to nebyla jen služba na šíření reklamy a instalaci nechtěného balastu, ale aby to opět byl operační systém, nástroj díky kterému s na PC dá pracovat, který bude sloužit uživateli a ne uživatel jemu?
Ať už konečně vyhodí toho Inda a dají do vedení někoho, kdo vyrůstal v normální civilizované zemi.
Odpovědět1  0
Mr.GO! (103) | 5.12.20185:10
Pro mě, jako uživatele a laika není snadné se přizpůsobovat a držet krok každé dva roky změnám uživatelského rozhraní i když zde jde ­"jen o ikony­".
Nejde mi o jeden pc. S příchodem XP se sice rozhraní také ujímalo s vlažným přijetím, pak s vydáním visty zase spousta ­"novinek­" a u W7 zase trochu vystřízlivění a krok zpět ke stylu ovládacích panelů xp ­(dalo se přepnout na ­"klasické uspořádání­", nebo jak to přesně měli pojmenované­). pak win 8 a 8.1 kde zase překopali hromadu zažitých věcí...
Přiznám se, že mi to u W7 a XP velice vyhovovalo, vždy jsem tak nějak intuitivně věděl zhruba kde co najít nebo hledat, z e vzhledu ikony tušit k čemu to slouží. Z klasické příkazové řádky se stal ­"windows PowerShell­" , to asi mluví samo za sebe. Uvítal bych, kdy by se operační systém jako takový odtrhnul od uživatelského zozhraní, nebo by aspoň byla dána uživatelům svoboda si vybrat.

Můj názorna ikony je, že ikona s písmenem X a W nebýt barvy, tak mi naprosto nic neřeknou. Excel je tabulkový procesor a jeho ikona má nevýrazné kostky, které jsou pro excel nejtypičtější, samotná ikona Notes mi přijde spíš jako ikona adresáře či telefoního seznamu.
Navíc nevím, proč by měli být ikony samotných windows sladěné se stylem balíku office , když se jedná o dva různé produkty.

Kritizovat umíme všichni, to je celkem jednoduchý. chápu že programátorům to dá spoustu práce, grafikům jakbysmet. Uživatelské prostření ­(i ikony ­) považuji spíše za jakési umění. Ale nemyslím, že by mělo být lidem nuceno jako jediné, správné a neměnné. V tomto případě toto umění hodnotím svým subjektivním hodnocením jako špatné, či případně jde o ­(pro mě­) ­"nepochopení umělce.­"
Odpovědět0  0
Pavel Matějka (1648) | 4.12.201819:44
k novému Nastavení jednou nezalkl. Náhodou už začíná být slušně použitelné a do Ovládacích panelů už lezu tak jednou za dva, tři měsíce. Zanedlouho na ně půjde v klidu zapomenout.
Odpovědět0  3
batmaster (699) | 4.12.201822:13
Tak to asi neděláte admina. Ovládací panely W10 snížili moji produktivitu na nových strojích asi o 50%. Z jednoduchého nastavování systému se stalo čtení kopy textů v nic neříkajícím monochromatickém vzhledu a psaní příkazů do command lajny. Nehledě na to, že to pořád mění a koncept z toho není možné vysledovat žádný. :­(

Jinak zlaté ikonky z W7 ­/ Office 2010.
Odpovědět4  0
potooczech (345) | 5.12.20187:42
Do kamene ... tesat do kamene.

Nikdy jsem neviděl tak nevhodný systém pro firemní nasazení jako Windows 10. Proč prostě nemohli jet v zavedeném systému, který tak dobře fungoval po stránce správy. Pro Enterprise a Pro verzi mohli nechat klasický vzhled z Windows 7, pouze změnit jádro systému a ty jejich dlaždice a neustále se měnící Modern UI mohli dát jako doplněk do Home Verze, nebo obecně to udělat jako volitelné rozšíření. Prostě jako byla dřív edice Multimedia Center, tak stejným způsobem mohli postupovat zde. Ale prostě proč nevnutit lidem na desktopu ovládání z mobilního systému ... systému, který byl tak oblíbený, že zanikl :)
Odpovědět1  0
honcka (43) | 5.12.20188:21
A proč nepoužíváte staré ovládací panely, já do nového nastavení vůbec nelezu. Nevím jak velkou síť spravujete, ale pokud máte víc než 50 stanic ve windows doméně, tak je dobrý se naučit efektivně používat group policy, ušetříte si pak hromadu práce. Jinak mě mnohem víc štve ­(jako domácího uživatele­) že po instalaci ­"velkého­" updatu se vyresetuje většina nastavení.
Odpovědět0  0
batmaster (699) | 5.12.201811:17
Bohužel ze starých ovládacích panelů postupně funkce mizí a nahrazuje je právě moderní vzhled. :­(

Proto píšu, že pro jednoduché úkony musí člověk lézt tam, kam by normálně nelezl a probírat se řadou zbytečných informací. Nejlepší je dotaz pomalu na každé stránce nastavení ­"Sdělte nám svůj názor­". Ten by určitě slyšet nechtěly.

(Jinak počítadel spravuji asi 350 doménové i ne­-doménové.)
Odpovědět0  0
Cemada (1221) | 4.12.201817:30
No nevím nevím...
Mám rád jednoduchost a když z ikony poznám nejen o jaký program se jedné, ale taky co v zásadě dělá.
Asi proto se mi nejvíce líbí styl 2007 a 2013.
Odpovědět2  0
Zajímá Vás tato diskuze? Začněte ji sledovat a když přibude nový komentář, pošleme Vám e-mail.
 
Nový komentář k článku
Pro přidání komentáře se přihlaste (vpravo nahoře). Pokud nemáte profil, zaregistrujte se pro využívání dalších funkcí.